Çin, 11 milyon istihdam yaratacak

Çin, 11 milyon istihdam yaratacak

Başbakan Li Keqiang, düzenli bir ekonomik canlanmadan kaynaklanan istihdam artışının Çin ekonomisinin sağlıklı büyümesine daha da çok katkı yapacağını açıkladı.

A+A-

Yıllık yasama döneminin Beijing'deki kapanışı sırasında düzenlenen basın toplantısında Li, istihdamın, halkın hem refahının ve kalkınmasının temelini oluşturduğunu, hem de bir zenginlik kaynağı olduğunu belirtti.

Çin, istihdamı hareketlendirme yolunda bu yıl içinde sürekli olarak artan baskılarla karşı karşıya kalacak. Çünkü bu yıl yaklaşık 14 milyon yurttaş ilk kez iş piyasasına girecek; bunların 9 milyon 90 bini yüksek öğretim diploması sahibi ki, bu bir rekor oluşturuyor. Öte yandan, yaşadığı yer dışında çalışan 270 milyon emekçi de ayrıca iş fırsatı elde etme peşinde.

Li, ülkenin bu yıl da istihdama öncelik tanıma politikasını sürdüreceğini ve istihdamı istikrara kavuşturmak ve teşvik etmek için daha çok önlemlere başvuracağını bildirdi; sözlerine Çin'in bu 2021 yılı içinde en az 11 milyon yeni kentsel istihdam yaratmayı hedeflediğini de ekledi.

Etiketler : ,