Çin, 40 gün içinde yeni koronavirüsü aşısı üretecek

Çin, 40 gün içinde yeni koronavirüsü aşısı üretecek

Stermirna Therapeutics’in CEO’su Li Hangwen,  yeni nesil mRNA teknolojisine ve bazı ön prosedürlere dayanan aşı  örneklerinin üretilmesi için 40 günden fazla süreye ihtiyaç  duyulmayacağını söyledi.

A+A-

Yeni koronavirüsünün yayılımını önlemek ve tedavisini sağlamak  için çalışmalarını sürdüren ve önceki gün hastalığın tanısını  kolaylaştıran kitlerin lisansını alan Çin, aşı geliştirme  çalışmalarını hızlandırdı.

Bu amaçla, Tongji Üniversitesi Doğu Shanghai Hastanesi, yeni koronavirüsü (2019-nCoV) hedefleyen bir mRNA  aşısının geliştirilmesi projesi acilen onaylandı.

Aşı hastane ve Stermirna Therapeutics Co., Ltd. tarafından  birlikte geliştirilecek. Stermirna Therapeutics’in CEO’su Li Hangwen,  yeni nesil mRNA teknolojisine ve bazı ön prosedürlere dayanan aşı  örneklerinin üretilmesi için 40 günden fazla süreye ihtiyaç  duyulmayacağını söyledi.

Numuneler testler için gönderilecek ve mümkün olan en kısa sürede  kliniklere getirilecek. Geleneksel aşıların üretim döngüsü beş ila  altı ay kadar sürebilirken, mRNA aşısı daha kısa bir geliştirme ve  üretim döngüsü avantajına sahiptir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.