Çin, 5G’den 1,5 trilyon dolar gelir elde edecek

Çin, 5G’den 1,5 trilyon dolar gelir elde edecek

Çin, 5G’den 1,5 trilyon dolar gelir elde edip 3 milyon yeni istihdam yaratacak

A+A-

Çin, 5G’den 1,5 trilyon dolar gelir elde edip 3 milyon yeni istihdam yaratacak

Çin Bilişim ve İletişim Teknolojisi Akademisi tarafından yapılan açıklamaya göre Çin, 2020-2025 yılları arasında 5G’nin ticari kullanımı nedeniyle 1.5 trilyon dolar gelir elde edip, 3 milyon ek istihdam sağlayacak… 

Çin’in başkenti Beijing’de başlayan bilişim ve iletişim temalı PT Expo China Fuarı’na 5G teknolojisi damga vurdu. Fuarda Çin, 5G teknolojisinin resmi ticari kullanımını ilan etti. 

Fuara katılan birçok şirket de operatörlerle iş birliğini geliştirip kaliteli bir 5G hizmeti sağlayacağını açıkladı. Fuar 
katılımcılarından Huawei’nin yöneticilerinden Li Xin, yıl sonuna kadar ülke genelinde 5G baz istasyonu sayısının 130 bine ulaşacağını söyledi. 

Çin Bilişim ve İletişim Teknolojisi Akademisi tarafından hazırlanan bir raporda da 2020 ila 2025 yılları arasında 5G’nin ticari kullanımının yol açacağı doğrudan ekonomik getirinin 10,6 trilyon yuana (yaklaşık 1,5 trilyon dolar) ulaşacağı ve 3 milyon istihdam yaratılacağı öngörüldü.
  
Çin’de 5G kullanımı bugün başladı
 
Öte yandan Çin’in üç kamu telekom kuruluşu dün itibarıyla 5G mobil hizmetlerinin başladılar. China Mobile, China Unicom ve China Telecom web-sitelerinde ve internet mağazalarında 5G kurulumlarının ayda 128 yuandan başlamak üzere bugünden itibaren satışa sunulacağını  böylece Çinli tüketicilerin ülke çapında ultra-hızlı mobil internet hizmetine erişim sağlayabileceğini bildirdi. 

Yetkililer, 50 Çin kentinde bu yıl sonu itibariyle 50 bin 5G baz istasyonu yerleştirmeyi planladıklarını ve 5G şebekesinin, aralarında Beijing, Shanghai, Guangzhou ve Hangzhou'nun da bulunduğu büyük kentleri şimdiden kapsadığını duyurdu.

Huawei gelecek yıl sektörün hasılatının yukarı doğru fırlayacağı öngörüsünü şimdiden kamuya açıkladı. Akıllı telefon yapımcısı Xiaomi bu ayın başında, gelecek yıl için 10’dan fazla 5G türü telefon lanse edeceğini söyledi.   

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.