Çin-ABD görüşmeleri Ekim'de New York'ta yapılacak

Çin-ABD görüşmeleri Ekim'de New York'ta yapılacak

Çin ile ABD, Ekim ayında Washington'da ticaret görüşmelerinde bulunacaklar

A+A-

Çinli ve Amerikalı yetkililer, global ekonomiyi dalgalandıran ve işletme yatırımları ile güvene zarar veren ticaret savaşını yatıştırmak için Ekim ayında Washingtop'da bir araya gelecekler. 

Çin devlet televizyonunun verdiği habere göre, Ekim ayında Washington'da toplanılması kararı, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lightizer'in bugün erken saatlerde gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde alındı. 

Her iki tarafın da doğruladığı telefon görüşmesi için verilen bilgilerde Washington'da yapılacak görüşmele hazırlık için bakan yardımcıları seviyesinde yetkililerin Eylül ayı ortalarında bir araya gelecekleri ve Ekim toplantısı için zemini oluşturacakları ifade edildi. 

Çin devlet televizyonu haberinde, iki tarafın bir arada çalışmayı ve müzakereler için "olumlu şartları oluşturmayı" planladıkları belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.