Çin, dijital yuan için 3 büyük kentte deneme yapacak

Çin, dijital yuan için 3 büyük kentte deneme yapacak

Çin’in en büyük şehirleri, bu yıl ülkenin merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) kullanımını teşvik etmek için pilot uygulamalar düzenlemeye hazırlanıyor.

A+A-

Çin’in en büyük şehirleri, bu yıl ülkenin merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) kullanımını teşvik etmek için pilot uygulamalar düzenlemeye hazırlanıyor. Ç

in devlet medya kuruluşu Global Times’ta yer alan habere göre, Beijign, Shanghai ve Shenzen pilot kentler olarak seçildi. Habere göre Beijing Belediye Başkanı, başkentin 2021’de fintech ve profesyonel hizmetler için ‘gösteri bölgelerinin’ geliştirilmesini hızlandıracağını söyledi. Bu çaba, CBDC için resmi olarak Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) olarak adlandırılan bir pilot uygulamanın teşvik edilmesini içerecek.

Rapora göre, Shanghai Belediye Başkanı da dijital para birimini tanıtmak için benzer bir taahhütte bulundu. Guangdong eyaletinin yetkileri de dijital yuan için ‘yenilikçi bir pilot bölge’ olarak Shenzhen’in gelişimini destekleyeceklerini söyledi. Shenzhen yerel yöneticileri, halka çağrı yaparak belirli alanlarda dijital para kullanmalarını istedi. Her üç kentte halkın ilgisini çekmek için çeşitli promosyonlar düzenleyerek pilot çalışmaya geniş kesimlerin katılımını sağlayacak.