Çin, faiz indirdi

Çin, faiz indirdi

Çin Merkez Bankası gösterge faiz oranlarını düşürdü

A+A-


Çin merkez bankası bu hafta sonu yapılan toplantısında faiz oranlarında son 6 ayın üçüncü faiz indirimine gitme kararı
aldı. Ekonomideki yavaşlamının beklenenden daha güçlü olması  ve şirketler ile yerel yönetimlerin borç yükünü hafifletme
çabası alınan kararda etkili oldu.

People's Bank of China tarafından Pazar günü yapılan açıklaada gösterge kredi ve mevduat faizlerinin bugünden (Pazartesi) itbaren çeyrek puan düşürülmesine karar verildiği ifade edildi.

Faiz indiriminin ardından gösterge bir yıllık kredi faizi yüzde 5.1 seviyesine ve gösterge 1 yıllık mevduat faizi yüzde 2.25 seviyesine düşürüldü. Bankanın açıklamasında düşük enflasyon oranlarının faiz indirimi kararını tetikleyen bir unsur olduğu ifade edilerek fiyat değişimlerine göre düzenlenmiş reel faizlerin galen tarihi olarak yüksek seviyelerde olduğu ifade edildi.


Bir diğer adımda bankaların mevduatlara ödeyeceği faiz konusundaki esnekliğin artırılması ile gerçeleşti. Bankaların müşteri mevduatlarına ödeyebilecekleri en yüksek aiz oanı yüzde 3.375 olarak belirlendi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.