Çin, Güney Kore ve Japonya'dan koronaya karşı güçbirliği

Çin, Güney Kore ve Japonya'dan koronaya karşı güçbirliği

Çin, Güney Kore ve Japonya COVID-19'un yol açtığı krizin üstesinden gelmek için politika  çabalarını devam ettirmek konusunda anlaştıklarını ifade ettiler.

A+A-

Çin, Japonya ve Güney Kore maliye bakanları ve merkez bankacıları bölgenin koronavirüsün ekonomik etkilerini atlatması çabalarını iki katına çıkarırken, çok taraflı ticaret ve yatırım sistemini savunma sözü verdiler.

Bir telekonferans toplantısının ardından gelen ortak açıklamada "Çin, Japonya ve Kore olarak hem birbirimizle hem de ASEAN ülkeleriyle işbirliğimizi ve iletişimimizi geliştirmeye kararlıyız" denildi.

Açıklamada "Açık ve kurallara dayalı çok taraflı bir ticaret ve yatırım sistemini sürdürmenin" önemine vurgu yapılan finans liderleri ayrıca bölgenin finansal güvenliği için oluşturulmuş olan Chiang Mai ağını  geliştirmeye yardımcı olma sözü de verdiler. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.