Çin, Latin Amerika'ya yatırımlarını artıracak

Çin, Latin Amerika'ya yatırımlarını artıracak

Çin Devlet Başkanı Li Keqiang bu hafta Güney Amerika'ya daha fazla mali destek sağlamayı planlıyor.

A+A-

Çin Devlet Başkanı Li Keqiang bu hafta Güney Amerika'ya daha fazla mali destek sağlamayı planlıyor. Bu planın Çin'in gerileyen ham madde talebi nedeniyle yara alan Güney Amerika'nın gelişmekte olan ülkelerini yeniden ayağa kaldırmaya yönelik çabaların bir parçası olduğu ifade edildi.

Salı günü Devlet Başkanı Li'nin Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile bir araya gelerek ortaklaşa bir demir yolu kurulmasını, şirket  satın almaları konusunu ve Brezilya'nın alt yapısındaki sorunlara çözüm bulunması için fon sağlanması gibi konuları ele alacağı ifade edild.

Haftanın ilerleyen dönemlerinde Li, Kolombiya'yı ziyaret edecek ve Çin'deki ekonomik yavaşlamanın Çin'in bölgedeki konumunu bozmamasını garantiye almaya çalışacak. Pekin'in hazırladığı anlaşma Çin'in bölgeden yalnızca ham madde
değil aynı zamnda tamamlanmış ürünler de almasını içeriyor. Çinli bankalar zaten daha şimdiden Latin Amerika'nın en büyük yatırımcıları haline gelmiş durumda.

Brezilya'nın eski Ticaret Bakanı Sergio Amaral, "Çin, değerinin altında kalmış olan şirketlere para yatırıyor. Bu yanlızca siyasi bir fırsat değil bu aynı  zamanda iyi de bir ticari fırsat" yorumunda bulundu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.