Çin rekor seviyedeki çelik üretiminden kaygılı

Çin rekor seviyedeki çelik üretiminden kaygılı

Çin'in çelik üretimi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseliyor, Pekin durumdan endişeli

A+A-

Çin'in çelik üretimi rekor seviyelere ulaşırken, Çin hükümetinin piyasa iştahına zarar verecek bir oluşumdan giderek daha fazla tedirgin olduğu bildirildi. Ülkenin çelik üretimi Ekim ayında son üç buçuk yıl içinde ilk düşüşünü gösterse de, 2019 için toplam üretimin rekor bir seviyeye ulaşması bekleniyor.
Hükümetin çelik üreticilerinin yüksek fırınlardaki operasyonel durumlarının yanı sıra çelik üreticilerinin kapasitesine yeni üretim yatırımları değerlendirmeye başladığı belirtildi. Pekin, çelik endüstrisinde yıkıcı bir çöküşü tetikleyebilecek yeni arz fazlasının önlenmesi konusunda eğildi.

Kasım ayı sonunda, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu da dahil olmak üzere çelik endüstrisini denetleyen ve düzenleyen üç hükümet organı, çelik üreticilerine Çin çelik endüstrisinde hala "fazla kapasite" olduğunu belirten
bir uyarı yaptı. Uyarıda, üç kuruluş önümüzdeki üç yıl içinde çelik üreticilerinin sermaye yatırımlarını izleyeceklerini ve yüksek fırınlarının mevcut operasyonel durumlarını inceleyeceklerini açıkladı.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.