Çin, rüzgar enerjisinde dünya rekoru kırdı

Çin, rüzgar enerjisinde dünya rekoru kırdı

Dünya Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından yayınlanan bir rapora göre Çin, 2020'de, 52 gigawattlık yeni kapasite oluşturarak bir yıl içinde yerleştirilen en yüksek rüzgar enerjisi kapasitesi dünya rekorunu kırdı.

A+A-

Çin bir yıl önceye kıyasla ülkenin yıllık tesislerini iki katına çıkarmış oldu. Rüzgar enerjisinin dünyanın bu bölgesinde gösterdiği inanılmaz derecede hızlı gelişmenin başını çeken ülke Çin oldu. Financial Times gazetesine konuşan GWEC piyasa stratejisinin sorumlusu Feng Zhao, Çin'in bugün Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika'nın toplam kapasitesinden daha büyük bir rüzgar enerjisi kapasitesine sahip bulunduğunu belirtti.
Geçtiğimiz yıl karada elde edilen rüzgar enerjisi fiyat tarifelerinin 2020 sonuna değin kademeli olarak kaldırılacağı bilindiğinden Çin'de tesis yapımının hummalı bir faaliyet göstereceği tahmin ediliyordu. Ancak Çin rüzgar enerjisi piyasası, yapılmış tahmin ve öngörüleri yüzde 73 oranında aştı.
Yenilenebilir enerji alanındaki tüm çabaların bir araya gelmesi sayesinde Çin'de temiz enerjinin toplam enerji içindeki oranı, Çin Devlet İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, 2016'da yüzde 19,1'den 2020'de yüzde 24,3'e çıktı.


Etiketler : , ,