Çin, S&P'yi uyardı

Çin, S&P'yi uyardı

Çin, S&P'yi objektif değerlendirmeler yapması için uyardı

A+A-

Çin, S&P'nin kredi notu görünümünün 'negatif'e düşürme kararını eleştirdi ve kredi derecelendirme kuruluşunu daha objektif değerlendirmeler yapması konusunda uyardı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lei, "Çin ekonomisi dönüşün ve yenilenme sürecini kapsayan bir yeni normal dönemine girdi. Bununla birlikte ekonominin temel göstergeleri değişmedi ve uzun vadede güçlü olmaya devam edecek" diye konuştu. 

 

Çin ekonomisinin 2015 yılında yüzde 6,9 büyüdüğünü hatırlatan Hong, Çin'in hala dünya ekonomisinde büyümeyi yönlendiren en büyük güç olmaya devam ettiğini vurguladı.

Çin'in ekonomiyi yeniden yapılandıracak reformlarda önemli ilerleme sağladığını, tüketin ekonomik büyümeye katkısının yatırımları aştığını ve katma değerli hizmet sektörünün GSYH'nın yarısının üzerine çıktığını belirten Hung, "Tüm bu faktörler Çin'in ekonomik büyümesinde kalitenin daha iyi hale geldiğine işaret ediyor" diye konuştu.

S&P'nin Asya Pasifik Kıdemli Direktörü KimEng Tan bugün Seul'de yaptığı açıklamada Çin'in kredi notunun gelecek 2 yılda düşürülmesi olasılığını 1/3 olduğunu ifade etmişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.