Çin yazılım sektörü yüzde 14.2 büyüdü

Çin yazılım sektörü yüzde 14.2 büyüdü

Çin yazılım sektörü, geçen yıl gelirlerini bir önceki yıla kıyasla yüzde 14,2 oranında artırarak 6,3 trilyon yuana (yaklaşım 914 milyar dolara) ulaştı

A+A-

Çin, 2018 yılında yüzde 14,2 oranında büyüyerek 914 milyar dolara ulaşan yazılım sektörünü destekleme kararı aldı. Çin Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanı Miao Wei, yazılım sektörünün diğer endüstrilerle entegrasyonunu teşvik edeceklerini, büyük veri ve yapay zeka gibi yükselmekte olan endüstrileri destekleyeceklerini açıkladı. 

Çin Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanı Miao Wei, 23. Çin Uluslararası Yazılım Fuarı'nın açılışında ülkenin yazılım endüstrisinin son yıllarda hızla kalkındığını söyledi.
Resmi verilere göre Çin yazılım sektörü, geçen yıl gelirlerini bir önceki yıla kıyasla yüzde 14,2 oranında artırarak 6,3 trilyon yuana (yaklaşım 914 milyar dolara) ulaştı. Sektör, bu yılın ilk dört ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre gelirlerini yüzde 14,8, kazancını da yüzde 8,7 oranında büyüttü.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.