Çin, yeni koronavirüs için ikinci aşının da klinik testlerine başladı

Çin, yeni koronavirüs için ikinci aşının da klinik testlerine başladı

Çin, ikinci aşı için de klinik deneylere başlıyor. Çinli  araştırmacılar, birkaç gün önce de farklı bir araştıram merkezinde  geliştirilen bir başka aşı çalışması için de insanlar üzerinde deneme izni almıştı.

A+A-

Birçok merkezinde yeni koronavirüs için aşı çalışmalarını sürdüren Çin, ikinci aşı için de klinik deneylere başlıyor. Çinli  araştırmacılar, birkaç gün önce de farklı bir araştıram merkezinde  geliştirilen bir başka aşı çalışması için de insanlar üzerinde deneme  izni almıştı.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Çin, 14 Nisan Salı günü yeni koronavirüs pandemisiyle mücadele  bağlamında iki yeni aşı denemesinin insanlar üzerinde yapılmasına  yeşil ışık yaktı. Her iki aşı da Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı  yetkilisi Wu Yuanbin basının sorduğu bir soruya verdiği bir yanıta  göre etkisizleştirilmiş patojenik unsurlar kullanıyor.

Wu, Beijing’de Çinli Sinovac Biotech ecza firması tarafından  geliştirilmiş aşılardan biri için yapılan deneylerin Çin İlaç ve Gıda Güvenliği Dairesi tarafından onaylandığını belirtti. Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü ve Wuhan Viroloji Enstitüsü tarafından geliştirilmiş  olan diğeri ise geçen pazar günü onay aldı.

Beijing, ilk deneyleri 16 Mart tarihinde Tıp Bilimleri Askeri Akademisi ve Çin Biyoteknoloji Grubu Cantino tarafından geliştirilmiş  bir aşı için onay vermişti. Wu, “İlk aşamada deneklerin aşılanarak  klinik deneylerin yapılması ve ikinci aşama için gönüllülerin  toplanması 9 Nisan’da başlamıştı” diye açıkladı. Öte yandan  belirtildiğine göre bu aşı, dünyada ikinci aşama deneyleri  başlatabilen dünyadaki ikinci koronavirüs aşısı…

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.