Çin, yüzlerce ürünün gümrük vergisini düşürecek

Çin, yüzlerce ürünün gümrük vergisini düşürecek

Çin, 850’den fazla ürün için gümrük vergilerini düşürecek

A+A-

Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu, ticaretin nitelikli  gelişmesini sağlamak için ithal edilen bazı ürünlere uygulanan gümrük  tarifelerinin 1 Ocak 2020 itibarıyla yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Komisyon’dan yapılan açıklamaya göre, ithalat yapısını iyileştirmek  amacıyla ithal edilen 850’den fazla çeşit ürün, en çok kayrılan ülke  kuralından (MNF) daha düşük gümrük tarifesine tabi tutulacak.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre,  halkın yaşam ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması için Çin'de kısıtlı  miktarda bulunan gündelik ürünlerin ithalatını artırma hedefi  doğrultusunda domuz eti, dondurulmuş avokado ve dondurulmamış portakal  suyu gibi ürünler için geçici ithalat vergisi düşürülecek. Çin, yeni  ilaçların üretimini desteklemek ve tedavi masraflarını azaltmak için  de astım tedavisinde kullanılan alkaloit ilaçları ve yeni tip diyabet  ilaçlarının ham maddeleri gibi ürünlere sıfır gümrük tarifesi  uygulayacak.

Çok bileşenli tümleşik devre belleklerinin geçici gümrük tarifesi  de azaltılarak, ileri teknoloji donanımlarının ithalatının  genişletilmesi ve ileri teknolojili endüstrilerin geliştirilmesi  hedefleniyor. Çin bunların dışında bazı ahşap ve kâğıt ürünlerinin  geçici gümrük vergilerini de düşürecek.

Öte yandan, ilgili serbest ticaret anlaşmaları ve tercihli ticaret  düzenlemeleri çerçevesinde Kuşak ve Yok güzergâhında yer alan 23 ülke  veya bölgede üretilen ürünlere yönelik akdi gümrük tarifesi hayata  geçirilecek.

Tarife azaltma adımı Çin’in  Yeni Zelanda, Peru, Kosta Rika, İsviçre, İzlanda, Singapur, Avustralya, Güney Kore (Kore Cumhuriyeti), Gürcistan, Şili ve Pakistan ile ayrı ayrı imzaladığı serbest ticaret  anlaşmalarına ve Asya Pasifik Ticaret Anlaşması’na göre  gerçekleştirilecek.

Ayrıca 1 Temmuz 2020’den itibaren 176 bilgi teknolojisi ürününe  yönelik MNF oranında 5. kez düşüş uygulanacak. Tarife ayarlamalarının  ithalat maliyetlerini azaltması, dışa açılmayı daha yüksek seviyeye  çıkarması ve Çin’in kalkınma meyvelerini diğer ülkeler ile bölgeler  arasında paylaşmasını sağlaması bekleniyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.