Çin’de banka kredileri rekor seviyeye yükseldi

Çin’de banka kredileri rekor seviyeye yükseldi

2019 yılı yeni banka kredilerinin tutarı Çin’de 16,81 trilyon  yuana (2,44 trilyon dolar) ulaştı.

A+A-

2019 yılı yeni banka kredilerinin tutarı Çin’de 16,81 trilyon  yuana (2,44 trilyon dolar) ulaştı. Bu rekora ulaşılmasında Çin ile ABD  arasındaki ticaret ihtilafı döneminde, Merkez Bankası’nın ülke  ekonomisini desteklemek için para politikasını esnekleştirmesi yol  açtı.

Uzmanların belirttiklerine göre Merkez Bankası, şirket  faaliyetlerine destek olmak amacıyla borçlanma giderlerini düşürdü.Öte yandan bu yıl, para politikasında daha fazla esneklik ve bütçeden  kaynaklanacak daha çok canlandırma önlemleri büyümeyi teşvik yönünde  işlev görecek.   

Çin ile Birleşik Devletler arasında imzalanan ticaret anlaşması,  ekonomik risklerin azaltılmasına katkıda bulunacak. Ancak bu duruma  karşın Beijing’i öngörülen siyasal önlemleri daha da yoğunlukla  uygulamaya sokmaya devam edecek. Çin Halk Bankası, son iki yıl içinde, banka kredilerini teşvik  etmekten ve finansman giderlerini düşürmek gibi çeşitli adımlar attı.

Bunu özellikle de, ekonominin büyümesinde çok büyük pay sahibi olan ve  ülkede çok önemli istihdam yaratan küçük girişimler ve özel sektöre  yönelik olarak uyguladı. Analistler, yeni kredilerin aralık ayında 1,19 trilyon yuan olarak  gerçekleşeceğini  yıl için yeni kredi toplamının 16,88 trilyon yuan  ile 2019 yılının 16,17 trilyon yuanlık tutarını aşmış olacağını  öngörüyorlar.  

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.