Çin'de bu yıl günde 18 bin 900 şirket kuruldu

Çin'de bu yıl günde 18 bin 900 şirket kuruldu

Çin Başbakanı Li: Çin’de yılın ilk 5 ayında günde 18 bin 900 işletme kurulduğunu açıkladı. 

A+A-

Çin Başbakanı Li: Çin’de yılın ilk 5 ayında günde 18 bin 900 işletme kurulduğunu açıkladı. Yaz Davosu” olarak da bilinen “Yeni Şampiyonlar 2019 Yıllık Toplantısı”nda bir konuşma yapan Çin Başbakanı Li Keqiang, bu yılın ilk yarısında Çin ekonomisinin genel olarak istikrarlı ve olumlu bir eğilim sürdürdüğünü söyledi.

Çin’de istihdamın artmaya devam ettiğini ve mayıs ayında kent ve kasabalarda yapılan araştırmalar neticesinde işsizlik oranının yüzde 5 gibi düşük bir seviyede sabit kaldığını ifade eden Başbakan Li, yılın ilk 5 ayında günde ortalama 18 bin 900 bin yeni işletmenin kurulduğunu dile getirdi.

Yaz Davos Forumu olarak da bilinen Çin’in Liaoning Eyaleti’nin Dalian şehrinde gerçekleşen “Yeni Şampiyonlar 2019 Yıllık Toplantısı”nın açılışında bir konuşma yapan Çin Başbakanı Li Keqiang, bu yılın ilk yarısında Çin ekonomisinin genel olarak istikrarlı ve olumlu bir eğilim sürdürdüğünü ve ekonominin önemli endekslerinin, 
öngörülen hedeflere ulaştığını belirtti. 

Çin’de istihdamın artmaya devam ettiğini ve mayıs ayında kent ve kasabalarda yapılan araştırmalar neticesinde işsizlik oranının yüzde 5 gibi düşük bir seviyede sabit kaldığını ifade eden Başbakan Li, yılın ilk 5 ayında günde ortalama 18 bin 900 bin yeni işletmenin kurulduğunu dile getirdi. Li, bu durumun sosyal girişimcilikte inovatif canlılığın ve piyasaya olan güvenin göstergesi olduğunu kaydetti. Çin ekonomisinin büyüme potansiyelinin büyük olduğuna işaret eden Li, uzun vadede olumlu eğilimin değişmeyeceğinin altını çizdi.
 
Serbest ticaretin korunması çağrısı

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Direktörü Klaus Schwab ile yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Li, açık ve kapsayıcı dünya ekonomik sisteminin sürdürülebilmesi için çok taraflılığı ve serbest ticareti ortaklaşa koruma çağrısında bulundu. Başbakan Li  Çin ile WEF arasındaki iş birliğinin, Çin’in reform ve 
dışa açılma sürecinin başlangıcına kadar gittiğini belirtti. Li, iki tarafın verimli ve etkin iş birliğinin yalnızca Çin’in reform ve dışa açılma çabalarına katkı sağlamadığını, aynı zamanda dünyadaki ekonomik yönetişimi tartışmak için de önemli bir platform yarattığını vurguladı. Başbakan Li, Çin’in WEF ile ortaklığını güçlendirmeye ve çeşitli platformlarda iş birliğini genişletmeye hazır olduğunu da belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Direktörü Klaus Schwab da Çin ve WEF arasındaki sağlam iş birliğini övdü ve Çin’e verdiği güçlü destek için teşekkür etti. Schwab ayrıca WEF’in, sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşma konusunda kararlı olduğu vurguladı ve kalkınmasına katkı sağlayacak ikili iş birliğini karşılıklı olarak geliştirme sözü veren 
Çin ile birlikte çalışmaya büyük önem verdiklerini söyledi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.