Çin'de demir cevheri fiyatları uçtu

Çin'de demir cevheri fiyatları uçtu

Çin'de Demir cevheri fiyatları uçtu. Demir cevheri fiyatlar Çin'de Cuma günü zor durumdaki emlak sektörü için politikanın daha da gevşetileceği beklentileriyle birlikte yükseldi.

A+A-

Çin’in resmi yayın organı Securities Times'ın haberine göre, aralarında Şanghay ve Nanjing'in bulunduğu bazı büyük kentler Aralık ayında arazi satış planlarına ilişkin detayları duyurdu. Kentler, bu açıklamaya göre, önceki tura göre daha fazla parsel satışa çıkardı. Çinli emlak şirketlerinin hisse senetleri Hong Kong piyasasında Cuma günü öğleden sonra ani sıçramalar gerçekleştirdi.

Demir cevheri Mayıs ayında zirve yaptı

Çin'in emlak sektöründe son haftalarda görülen kargaşa, inşaat faaliyetlerinin azalmasına yol açtı ve piyasalarda sarsıntıya neden oldu. Bu durum, bir dizi üretim ve çevre kirliliği tedbirleri ile birlikte zaten yavaşlamış olan çelik üretimi üzerinde ilave baskı yaratıyor. Çelik üretiminde kullanılan demir cevherinin fiyatları Mayıs ayında gördüğü zirveden bu yana yaklaşık yüzde 60 geriledi.

Yatırımcılar ayrıca, Çin'in ülke emisyonunun yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan çelik sektörünün temizlenmesine ve Kış Olimpiyatları öncesi üretim tesislerine getirilen üretim kısıtlamalarına yönelik çabalarını da izliyor.

Demir cevheri vadeli kontratları Singapur'da yüzde 5,3 yükselerek ton başına 90,80 dolara çıktı. Dalian piyasasında fiyatlar yüzde 4,8 yukarıda kapandı, ancak üst üste altıncı haftayı da düşüşle tamamladı.