Çin'de imalat faaliyetleri geriledi

Çin'de imalat faaliyetleri geriledi

Çin'de fabrikaların faaaliyetlerine işaret eden gösterge Temmuz ayında düşüş gösterdi.

A+A-


Çin'de fabrikaların faaaliyetlerine işaret eden gösterge Temmuz ayında düşüş gösterdi ve imalat sektöründe güç kaybının sürdüğüne işaret etti.

Analistler Çin'in resmi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi PMI'nın görece daha zayıf olmasında talepte hem içerde hem de dışarda izlenen zayıf seyrin ve hisse senedi piyasalarında yaşanan üşüün etkili olduğu ifade ediliyor.

Ancak analistler ayrıca hükümetin altyapı harcamalarını artırmaya yönelik adımlarla ekonominin yaşadığı güçlükleri aşmaya çalışacağına dikkat çekiyor.

JP Morgan ekonomisti Haibin Zhu, "Ekonomik momentum çok zayıf bir durumda olmaya devam ediyor. Hükümetin sponsor olduğu yatırımlar görece olarak güçlü olmayı sürdürecek gibi görünüyor bu da ekonominin güçlenmesine yardım edecek" yorumunda bulundu.

çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre Çin resmi imalat setörü PMI endeksi Haziran ayında 50.2 seviyesindeyken,Temmuz ayı için 50.0 seviyesine geriledi. 50 puan sektörde gerileme ile
genişleme arasındaki tam denge seviyesini ifade ediyor. Yani sektör faaliyetlerinin bir önceki ayla aynı seviyede olduğunu gösteriyor.

Alt endekslerden üretim, yeni siparişler, istihdam ve emtia fiyatları endeksleri zayıflama gösterdi. Çin ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7 ile beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdi Hükümetin beklentileri ile aynı seviyede olan bu büyüme rakamı yine de son 6 yılın en düşük seviyesini ifade etti.

Beklentiler Temmuz ayında PMI endeksinin 50.1 seviyesinde olacağı yönündeydi
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.