Çin'de imalat sektörü güç kaybediyor

Çin'de imalat sektörü güç kaybediyor

Çin'de hem HSBC tarafından açıklanan PMI endeksi hem de resmi endeks beklentilerin altında kaldı

A+A-

Çin'de HSBC imalat PMI yükseldi
Çin'de HSBC tarafından hesaplanan İmalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Mayıs ayında 49.2 seviyesindeyken, Haziran ayında 49.4 seviyesine yükseldi. 50 Puanın altındaki endeks değerleri sektörün bir önceki aya göre daralma yaşadığına işaret ediyor.

Markit Baş Ekonomisti Annabel Fides konuya ilişkin açıklamasında "HSBC'nin Çin imalat sektörü PMI endeksinin nihai değerleri sağlık ve imalat seköründeki düşüşün Haziran  ayında da sürdüğüne işaret etti. Bu durumda etkili olan en önemli unsur sektörlerde 2009 başlarından bu yana en keskin istihdam kayıplarının yaşanması etkili oldu.


Çin'de İmalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı
Çin'de imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Haziran ayında resmi rakamlarla 50.2 değerini aldı. Beklentiler endeksi 50.4 seviyesinde olacağı yönündeydi.
50 puanın üzerindeki endeks değerleri sektörün bir önceki aya göre genişleme yaşadığına işaret ediyor.   Alt endekslerden yeni siparişler endeksi Mayıs ayında 50.6 seviyesindeyken, Haziran ayında 50.1 seviyesine geriledi. Üretim alt endeksi ise değişim  göstermeyerek 52.9 değerini aldı.  


Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.