Çin'de kişi başına GSYİH 10 bin doları aştı

Çin'de kişi başına GSYİH 10 bin doları aştı

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu sözcüsü Meng Wei, 2019 yılında Çin'de kişi başına düşen GSYİH'nin 10 bin doları aşarak Çin'in yüksek gelirli ülkeler ligine adım atmasını sağladığını söyledi.

A+A-

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu basın sözcüsü Meng Wei, dün yaptığı açıklamada, 2019 yılında Çin'de kişi başına düşen gayri  safi yurt içi hasılanın (GSYİH) 10 bin doları aşmasının, Çin'in  yüksek gelirli ülkeler ligine sağlam bir adım atmasının simgesi  olduğunu kaydetti.

Çin Uluslararası Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, Sözcü Meng, dün Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, adı geçen ilerlemeyle Çin'in kapsamlı devlet gücünün arttığını, üretim  gücü ve halkın yaşam seviyesinin yükseldiğini belirtti. Meng, bunun Çin'de orta hali refah toplumun kapsamlı şekilde inşa edilmesinde  kaydedilen önemli bir başarı sayıldığını dile getirdi.

Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen GSYİH'nın genel olarak 30 bin  doları aştığına dikkat çeken Meng Wei, Çin'in halen dünyanın en büyük  gelişmekte olan ülkesi konumunda olduğunu söyledi. Meng Wei şunları ekledi:

"Aralık ayındaki rakamlara göre, günümüzde Çin ekonomisinin  işleyişinde üretim, tüketim, beklentiler ve fiyatlardaki iyileşmelerle  birlikte olumlu değişiklikler görülmektedir. Bu değişiklikler,  uygulanan bir dizi politikanın sonucudur ve Çin ekonomisinin dev  esnekliğe ve potansiyele sahip olduğunu yansıtmaktadır. Günümüzde yurt  içi ve dışındaki ortamın karmaşık olmasına, belirsiz unsurların  nispeten fazla olmasına rağmen, 2020 yılındaki gelişme eğilimine  bakıldığında, Çin ekonomisi istikrarlı işleyişini korumak için sağlam  temele ve elverişli koşullara sahiptir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.