Çin'de kısıtlamaların gevşemesiyle demir cevheri fiyatları yükselişte

Çin'de kısıtlamaların gevşemesiyle demir cevheri fiyatları yükselişte

Demir cevheri, Çin'in bazı bölgelerinde Covid kısıtlamalarının gevşemesiyle artış yaşadı

A+A-

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in bazı bölgelerinde Covid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesiyle yükseldi. Ancak kazanımlar, ülkenin kalıcı sıfır Covid politikası ve sorunlu emlak sektörüyle ilgili endişeler nedeniyle sınırlı kaldı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,2 artışla 717 yuan/tondan (102,29 dolar) kapattı. Seans 728 yuan/ton ile en yükske seviyesini yapmıştı.

Singapur Borsası'nda, Ekim vadeli demir cevheri, erken işlemlerde %2,4'e kadar tırmandıktan sonra TSİ 07.00'da %0,1 artışla ton başına 98,10 dolar/tondan işlem gördü.

Çin'in Chengdu şehri, iki haftadan fazla süren COvid-19 karantinalarının ardından bugünden itibaren üretime ve normal hataya devam edeceğini açıkladı.

Analistler, yerel olarak iletilen vakaların Ağustos ayının başından bu yana en düşük seviyeye düşmesiyle kısıtlamaların hafifletildiğini bildirdi. Ancak sıfır Covid politikasının en azından Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği kaydediliyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,8 artarken, sıcak haddelenmiş rulo %0,5 arttı. Ancak paslanmaz çelik yatay seyretti.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %2,9 ve %2,8 arttı.

İlgili Haberler