Çin'de kredi oranları geriledi

Çin'de kredi oranları geriledi

Çin'de kredilerde büyüme, Haziran ayındaki artışın ardından Temmuz ayında keskin şekilde düştü

A+A-

Çin'de kredilerde büyüme, Haziran ayındaki artışın ardından Temmuz ayında keskin şekilde düştü. Çin Merkez Bankası verilerine göre Temmuz ayında Çinli finansal kuruluşlar tarafından verilen yuan cinsinden yeni kredi miktarı, Haziran ayındaki 1,08 trilyon yuan seviyesinden 385,2 milyar yuana geriledi.

Ekonomistler ise Temmuz ayında yuan cinsinden yeni kredilerin 730 milyar yuan olmasının bekliyorlardı. Temmuz ayında toplam sosyal finansman da Haziran ayındaki 1,97 trilyon yuandan 273,1 milyar yuan seviyesine geriledi.

Çin MB: Kredilerde büyüme istikrarlı şekilde devam edecek

Çin Merkez Bankası, kredilerde büyümenin Temmuz ayında keskin bir yavaşlama göstermesinin ardından yaptığı değerlendirmede, "Kredilerde büyüme Temmmuz ayında makul bir aralıkta gerçekleşti. İstikrarlı bir hızla büyümeye devam edecek" ifadelerine yer verdi. Çin MB açıklamasında, kredi talebinin çok güçlü olmadığını belirtirken, finansal kuruluşların riskli sektörlere kredi vermek konusunda ihtiyatlı olduklarına da işadet etti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.