Çin'de yabancı sermaye yüzde 31.5 oranında arttı

Çin'de yabancı sermaye yüzde 31.5 oranında arttı

Çin'de yılın ilk iki ayında fiilen kullanılan yabancı sermaye, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,5 artarak, 176 milyar yuanı aştı.

A+A-

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Çin'de, ocak ve şubat aylarında fiilen kullanılan yabancı sermaye yıllık bazda yüzde 31,5'lik artışla, 176 milyar 760 milyon yuana ulaştı.Sektörel açılardan, hizmet sektöründe fiilen kullanılan yabancı sermaye geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48,7 artarak, 141 milyar 740 milyon yuanı buldu ve bu sayı toplamın yüzde 80,2'sine tekabül etti.

Sermayenin kaynaklarına bakıldığında ise, Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkeler ile ASEAN ve Avrupa Birliği'nden gelen yatırımlarda ikişer haneli artış görüldü. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Akademisi Bölgesel Ekonomik İşbirliği Araştırma Bürosu Başkanı Zhang Jianping, yılın başında yabancı sermaye çekilmesi konusunda sergilenen güzel performansın, salgından sonra Çin ekonomisinin hızlı şekilde toparlanmasından ve dev piyasasının çekiciliğinden kaynaklandığına işaret etti.

Zhang, "Bir diğer sebep de,Çin'in yeni tur dışa açılmada aldığı önlemlerin yerine getirilmesiyle, yabancı sermayelere daha iyi koşullar yaratılması. Öte yandan, Çin'in serbest ticaret pilot bölgelerinde yabancı sermayelere kolaylık sağlanması, işlemlerin basitleştirilmesi ve adil rekabet politikalarının hazırlanması gibi konularda büyük ilerlemeler kaydedildi. Bunlar da yabancı sermayeler için çok çekici unsurlar" dedi.

Etiketler : , ,