Çin'den zorunlu karşılık oranlarında indirim mesajı

Çin'den zorunlu karşılık oranlarında indirim mesajı

Çin kabinesi Merkez Bankası'nın gerekirse zorunlu karşılık oranlarında indirimin de aralarında olduğu politika araçlarını kullanacaklarını açıkladı.

A+A-

Çin'den zorunlu karşılık oranlarında indirim mesajı geldi. Çin Devlet Konseyi'nden yapılan açıklamada "Çin zorunlu karşılıklarda indirimin de aralarında bulunduğu politika araçlarını uygun zamanda kullanacak ve özellikle pandemide zarar gören küçük ölçekli firmalar ve sektörler başta olmak üzere reel ekonomiyi desteklemek için adımları hızlandıracak." ifadelerine yer verildi.

Genellikle Çin Merkez Bankası Konseyin bu tür açıklamalarının birkaç gün sonrasında zorunlu karşılık oranlarında indirime gidiyor.

Çin'de Şanghay başta olmak üzere birçok şehirde virüs karantinaları devreye girerken ekonomiye ilişkin görünüm de kötüleşti. Morgan Stanley ve UBS Group Ekoomistleri Çin'in 2022 yılı büyüme tahminlerini hükümetin yüzde 5.5 olan hedefinin altına çekti.

China Renaissance Securities'de Makro Strateji Birimi'nden Bruce Pang "Bankaların zorunlu karşışık oranlarına her an indirim gelebilir. Fed'in bilanço küçültmeye başlamasından önce Çin Merkez Bankası'nın kısa vadede gevşemesi için bu son şansı olabilir" dedi.

Çin Merkez Bankası Ocak ayında1 yıllık kredi referans faiz oranını 10 baz puan indirerek yüzde 3,70'e çekmişti. Ekonomistler cuma gününe kadar bir faiz indirimi daha olmasını bekliyor.

İlgili Haberler