Çin'in ABD'ye misillemesi petrol fiyatını 30 dolar düşürebilir

Çin'in ABD'ye misillemesi petrol fiyatını 30 dolar düşürebilir

Bank of America Merrill Lynch, Çin'in, İran'dan petrol alması durumunda fiyatların 20-30 dolar/varil aşağı geleceğini açıkladı

A+A-

Bank of America Merrill Lynch, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının tırmanması ve Çin'in ABD'ye dolaylı misilleme olarak İran'dan petrol alması halinde uluslararası piyasalarda keskin bir düşüş yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

ABD ile Çin arasında ticaret savaşının tırmanmasının global petrol talebini 250-500 bin varil/gün azaltacağını öngören BofA ML, Çin'in İran'dan petrol alması halinde global petrol arz-talep dengesinin 1,5 milyon varil/gün zayıflayacağını ve fiyatların 20-30 dolar/varil aşağı geldiğinin görülebileceğini tahmin etti.

BofA ML Global Research raporunda, "Brent petrolü için 2020 yılı tahminimizi 60 dolar/varil olarak koruyoruz" ifadeleri de yer aldı.

S&P Global raporuna göre ABD'nin yaptırımları nedeniyle İran'ın 2018 Haziran ayında 2,5 milyon varil/gün civarında olan ham petrol ihracatı 2019 Haziran ayında 550 bin varil/günün altına indi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.