Çin'in büyümesi beklentileri aştı

Çin'in büyümesi beklentileri aştı

Çin ekonomisi 2018 yılının lik çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde bir büyüme gösterdi.

A+A-

Çin ekonomisi 2018 yılının lik çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde bir büyüme gösterdi. Ekonomistlerin yüzde 6,7 büyüme beklediği ilk çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 arttı. 

2018 ilk çeyrekte GSYH, 2017 4. çeyreğe göre ise mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 1,4 arttı. Dördüncü çeyrekte GSYH bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,6 büyümüştü. İlk çeyrekte GSYH'nın yüzde 1,5 büyümesi bekleniyordu. 

Sanayi üretimindeki artış yavaşladı

Öte yandan Çin'in sanayi üretiminde büyüme Mart ayında yavaşlama gösterdi. Yılın ilk 2 ayında yüzde 7,2 artan sanayi üretimi Mart ayında ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.0 büyüdü. Ekonomistler ise yüzde 6,3 artış bekliyorlardı. 

Mart ayında sanayi üretimi Şubat ayına göre ise yüzde 0,33 arttı. Şubat ayında bir önceki aya göre artış yüzde 0,57 olarak gerçekleşmişti..

Ocak-Mart döneminde Çin'de kırsal olmayan alanlarda sabit varlık yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 arttı. Ocak-Şubat döneminde yüzde 7.9 olan sabit varlık yatırımlarında artışın Mart ayında yüzde 7,7 olacağı öngörülüyordu. 

Mart ayında Çin'de perakende satışlar ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 yükseldi. İlk iki ayda perakende satışlar yüzde 9,7 artış göstermişti. 

Perakende satışlar Mart ayında Şubat ayına göre yüzde 0,73 arttı. Şubat ayında satışlar bir önceki aya göre yüzde 0,76 yükselmişti.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.