Çin'in dış ticaret hacmi ilk üç çeyrekte pozitif büyümeye geçti

Çin'in dış ticaret hacmi ilk üç çeyrekte pozitif büyümeye geçti

Çin'in dış ticaret hacminin yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 0,7 artışla ilk kez pozitif büyümeye geçtiği bildirildi.

A+A-

Çin'in dış ticaret hacminin yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 0,7 artışla ilk kez pozitif büyümeye geçtiği bildirildi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından bugün açıklanan verilere göre, yılın ilk çeyreğinde dış ticaret hacmi yüzde 0,7 artarak 23 trilyon 115 milyar 100 milyon yuana ulaştı. İhracat hacmi yüzde 1,8 artarak, 12 trilyon 710 milyar 300 milyon yuana yükselirken, ithacat hacmi ise yüzde 0,6 düşerek 10 trilyon 404 milyar 800 milyon yuan oldu.
 
Dış ticaret hacmi, üçüncü çeyrekte yüzde 7,5, eylül ayında ise yüzde 10 büyüdü. Verilere göre, ihracat ve ithalatın dış ticaretteki payı geçen yılın aynı dönemine göre 0,8 puan artarak yüzde 60,2'ye çıktı. Bunun dışında, elektrik ve elektronik ürünlerinin ihracatında yüzde 3,2'lik, özel işletmelerin ithalat ile ihracatında ise yüzde 10,2'lik artış görüldü. İstatistik Bürosu, Çin'de ticaret yapısının iyileşmeye devam ettiğini vurguladı.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.