Çin'in doğal gaz ve petrol üretimi artıyor

Çin'in doğal gaz ve petrol üretimi artıyor

Resmi verilere göre Çin, yılın ilk dört ayında doğal gaz üretiminde istikrarlı bir büyüme kaydetti.

A+A-

Ulusal İstatistik Bürosu'nun (NBS) verilerine göre, ülkenin doğal gaz üretimi bu dönemde yıllık yüzde
11.6 artışla 70.2 milyar metreküp oldu. Rakam, 2019 yılındaki seviyeye göre yüzde 23,1 2020'ye göre ise yüzde 10.9 oranında artışı ifade ediyor.

Yalnızca nisan ayında, Çin'in doğal gaz üretimi yıllık yüzde 7 artışla 16.9 milyar metreküpe ulaştı, günlük ortalama üretim ise 560 milyon metreküp oldu. NBS'ye göre, ülkenin ilk dört ayda doğal gaz ithalatı yıllık da yüzde 22.4 artışla 39.46 milyon tona yükseldi.
Öte yandan ham petrol üretiminde de artış gözleniyor. NBS tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin ham petrol üretimi, geçtiğimiz nisan ayında 16,41 milyon tona ulaşarak bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,4 oranında bir artış kaydetti.
Yılın ilk dört ayı içinde Çin'in ham petrol üretimi bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,9 oranında bir artış göstererek 65,53 milyon ton oldu. Dünyanın en büyük petrol alıcısı olarak Çin, geçen ay 40,36 milyon ton ham petrol ithal etti, bu da bir yıl öncesinin aynı ayına kıyasla yüzde 0,2 oranında bir düşüşe işaret ediyor. Öte yandan yine nisan ayında, toplam 57,9 milyon ton ham petrol rafine edildi. Bu miktar, geçen yılın aynı ayına kıyasla, yüzde 7,5 oranında bir artış anlamına geliyor.

 


Etiketler : , ,