Çin'in oyuncak ihracatı 31 milyar doları aştı

Çin'in oyuncak ihracatı 31 milyar doları aştı

Çin’in oyuncak ihracatı yılın ilk sekiz ayında 31 milyar 524 milyon dolara ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 yükseldi.

A+A-

Çin’in oyuncak ihracatı yılın ilk sekiz ayında 31 milyar 524 milyon dolara ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 yükseldi. 18. Çin Uluslararası Oyuncaklar ve Eğitim Gereçleri Fuarı dün, Shanghai'de başladı. Fuara, 30'dan fazla ülke ve bölgeden oyuncak şirketleri katıldı. 

Çin Oyuncak ve Bebek Ürünleri Derneği Başkanı Liang Mei, sektördeki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, dış ortamda ekonomik risklerin yükseldiği bir zeminde Çin'in oyuncak ihracatında iki haneli artış kaydedilmesinin, ülkenin oyuncak endüstrisinin sağlam bir yapıya sahip olduğunu kanıtladığını söyledi. 

Liang, özellikle bilimsel ve teknolojik inovasyonun oyuncak endüstrisindeki dönüşümü hızlandırarak, Çinli oyuncak firmalarının uluslararası piyasadaki rekabet gücünü arttırdığını dile getirdi. 

Sektörde yılın ilk sekiz ayında gerçekleştirilen ihracat arasında, geleneksel oyuncakların yanı sıra bebek arabası ve parçaları ile video oyun konsolu veya yılbaşı süsleri gibi ürünler bulunuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.