Çin'in toparlanması zayıf talep nedeniyle baskı altında

Çin'in toparlanması zayıf talep nedeniyle baskı altında

Çin'in ekonomik ivmesi Eylül'de sabit kaldı, ancak sıkı virüs kontrol önlemleri ve emlak piyasasındaki sıkı kısıtlamalar nedeniyle iç harcamalar zayıflıyor.

A+A-

Çin'in ekonomik ivmesi Eylül'de sabit kaldı, ancak sıkı virüs kontrol önlemleri ve emlak piyasasındaki sıkı kısıtlamalar nedeniyle iç harcamalar zayıflıyor. Bu, Bloomberg'in Eylül ayında beşinci ay boyunca değişmeden kalan sekiz erken göstergesinin toplam endeksinin görünümü.

Ülkede, Ağustos ayında delta virüs salgınlarının ekonomiye verdiği darbe ve emlak piyasasındaki geri çekilmenin Eylül ayına kadar sürmüş olabileceği belirtildi.

Çin, Temmuz ayı sonundan itibaren virüs vakalarına yönelik seyahatlerde daha sert yeni kısıtlamalar getirerek geçen ay perakende satış harcamalarında belirgin bir yavaşlamaya neden oldu.

Bu ayın başlarında ortaya çıkan yeni salgınlar, Eylül ayındaki sonbahar ortası festivali sırasında tatil harcamalarını kesintiye uğrattı ve yaklaşan ulusal bayram tatilini yavaşlattı.

Yetkililer ayrıca finansal riskleri azaltmak, gayrimenkul geliştiricileri için fon erişimini azaltmak ve ev alıcılarına ipotek kredisi verme hızını yavaşlatmak için emlak piyasasındaki kısıtlamaları sıkılaştırdı.

Eylül ayında ülkenin en üst düzey şehirlerinde konut satışları daha da yavaşlayarak, düzenleyici sıkılaştırmanın ve ülkenin en borçlu geliştiricisinde artan bir krizin alıcı duyarlılığına zarar verdiğine işaret etti. Kısmen çip kıtlığı dahil kısıtlamalar üretime zarar vermeye devam ederken, otomobil satışları da daha da düştü.

Ağustos ayında şaşırtıcı bir şekilde dirençli kalmasının ardından global talep de bu ay zayıflama belirtileri gösterdi. Dünya ticaretinin bir barometresi olan Güney Kore'nin ihracatı, Eylül ayının ilk 20 gününde bir önceki yıla göre % 22,9 artarak Ağustos'un ön raporundaki %41'den düştü.