Çinli çip devine AB'den ikinci ceza yolda

Çinli çip devine AB'den ikinci ceza yolda

Qualcomm, bir rakibinin piyasaya girişini 10 yıldan daha uzun süre önce engellemesi nedeniyle yakın bir zamanda Avrupa Birliği'nden ikinci bir anti-tekel cezası ile karşı karşıya kalacak. 

A+A-

Dünyanın en büyük çip üreticisi olan Qualcomm, bir rakibinin piyasaya girişini 10 yıldan daha uzun süre önce engellemesi nedeniyle yakın bir zamanda Avrupa Birliği'nden ikinci bir anti-tekel cezası ile karşı karşıya kalacak. 
AB Komisyonu, Qualcomm'u 2015 yılında 2009-2011 arasında uyguladığı fiyat politikası ile İngiliz telefon yazılımı şirketi Icera'yı pazar dışında tutmakla suçlamıştı.

AB Komisyonu'nun ulaştığı soruçlara göre Qualcomm, UMTS tabanlı çipleri iki müşterisine maliyetin altında satarak Icera'yı piyasa dışında bıraktı. 
Komisyon, iPhone ürünlerinde sadece kendi çiplerini kullanması için Apple şirketine ödeme yaptığı gerekçesiyle Qualcomm'a geçen yıl 997 milyon euro ceza vermişti.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.