Çinli şirketler için ilk adımı Nasdaq attı

Çinli şirketler için ilk adımı Nasdaq attı

Nasdaq, küçük Çinli şirketlerin halka arzlarını zorlaştıran adımlar attı

A+A-

ABD'de Nasdaq borsasısın, hisse senetlerini ilk kez halka arz edecek Çinli şirketler için süreci, sınırlamaları sıkılaştırarak ve onayları yavaşlatarak zorlaştırdığı öne sürüldü.

Reuters'in düzenleyicisi otoritelere başvurular, şirket yöneticileri ile görüşmeler ve yatırım bankacıları ile temaslar sonrasında hazırladığı habere göre Nasdaq, küçük Çinli şirketlerin halka arzlarına katılımın Amerikalı yatırımcılardan çok Çinli kaynaklardan geldiğine işaret ederek bunları sınırlamaya yönelik olarak harekete geçti.

Çinli şirketlerin büyük bölümünde halka arz sonrasında çok düşük işlem hacmi gerçekleştiğine, hisselerin içeriden bilgi edinme imkanı olan birkaç kişinin ellerinde toplandığına işaret eden Nasdaq, düşük likiditenin bu şirketleri büyük kurumsal yatırımcılar için cazip olmaktan çıkardığını vurguladı. 

Nasdaq'a yakın bir kaynak, piyasaya kote olma kurallarının değiştirilmesinin, sıkılaştırılmasının Trump yönetiminin Çinli şirketlerin ABD piyasalarına kote olmalarını yasaklamaya hazırlandığı yönünde basında çıkan haberler ile ilişkili olmadığını vurguladı. 

Nasdaq, piyasala kote olma kurallarının değiştirilmesi teklifini ilk olarak Ekim 2018'de ortaya koymuştu.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, Çinli şirketlerin ABD borsalarına kote olmalarını engelleme yönünde hali hazırda bir planları bulunmadığını bildirdi.

Hazine Bakanlığı Sözcüsü Monica Crowley, Bloomberg News'a yaptığı açıklamada, "Trump yönetimi, Çinli şirketlerin ABD hisse senedi piyasalarına kote olmalarını engellemeyi düşünmüyor" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.