Çinli yetkililerden bankalara tahvil alma çağrısı

Çinli yetkililerden bankalara tahvil alma çağrısı

Çin'de salgın önlemlerinin gevşemesiyle bireysel yatırımcıların tahvilden hisse senetlerine geçmesine karşın Çin yönetimi harekete geçti. Bloomberg'in haberine göre Çinli yetkililer bankalara tahvil alma çağrısı yaptı.

A+A-

Çinli yetkililerin bireysel yatırımcıların yoğun şekilde satmaya başladığı tahvilleri almaları için ülkedeki en büyük sigorta kuruluşlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre, toplantıda hazır bulunan bazı banka yöneticilerinin de tahvil piyasasını desteklemek için kendi özel bankacılık birimleri devreye sokmayı önerdiğini aktardı.

Son dönemde Çin’de Kovid-19 önlemlerinin giderek artan bir hızla gevşetilmeye başlanmasıyla birlikte, bireysel yatırımcılar tahvil pozisyonlarını bozarak, ekonominin açılmasından olumlu etkilenmesi beklenen hisse senetlerinde alıma geçmeye başladı. Bu da, ülke tahvillerinin getirilerinin yükselmesine neden oldu.

Çin’in 10 yıllık devlet tahvil getirisi geçen hafta boyunca 7 baz puan yükselmiş, bir ara Kasım 2021’den bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı. Bu hafta birçok bölgede, birçok alanda PCR zorunluluklarını kaldıran Çin son olarak ev karantinasına izin vermeye başlamıştı. Bu sabah da Wen Wei Po gazetesinde çıkan habere göre Hong Kong yönetimi, açık havada maske zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor.

Bu arada JPMorgan Asya ve Çin Hisse Strateji Direktörü Wendy Liu, MSCI Çin Endeksi’nde 2023 sonuna kadar yüzde 10 yükseliş potansiyeli gördüğünü söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler