Çinliler akıllı gözlük geliştirdi

Çinliler akıllı gözlük geliştirdi

Huawei’nin yeni akıllı gözlüğü sadece kablosuz ses iletimi yapmakla kalmıyor aynı zamanda kafanızın duruşunu da algılayarak en iyi pozisyonlar için önerilerde de bulunuyor.

A+A-

Bir süredir akıllı gözlük kategorisinde de faaliyet gösteren Huawei dün itibariyle yeni ürününü tanıttı. Yeni akıllı gözlükler önceki tasarım ortağını kaybederken sağlık takibi tarafında yeniliklerle biraz daha cazip hale gelmeyi amaçlıyor. 

Huawei yeni akıllı gözlüğü neler sunuyor?

Huawei’nin yeni akıllı gözlüğü öncekiler gibi standart gözlük tasarımını koruyor. Bu bakımdan ekran veya yansıtma tarzı bileşenleri yok. Daha çok bir Bluetooth hoparlör ve mikrofon tanımı yapabileceğimiz şekilde çalışıyor. Gentle Monster tasarım ortaklığını sona erdiren yeni akıllı gözlük değiştirilebilir saplar ve lens parçaları ile geliyor. 

Yeni 128mm ultra ince ancak güçlü hoparlörler kullanan gözlük kullanıcının kulağına sesi doğrudan iletebiliyor. Çift mikrofon berrak bir şekilde ses iletimi sağlarken dijital asistanlara da erişim sunuyor. İki pinli manyetik sistem ile şarj olan batarya 16 saate kadar idare edebiliyor. Harmony OS 2.0 işletim sistemi ile çalışan gözlük gerçek zamanlı sesli bildirimler sunabiliyor. 

Sağlık sensörüyle geliyor

Diğer bir dikkat çekici nokta ise sağlık sensörünün olması. Bu sensör omurganın boyun içerisinde kalan bölümünü algılayarak kafanın poziyonunu tespit edebiliyor. Gerçek zamanlı olarak kullanıcıya kafanın duruşu konusunda uyarılarda bulunuyor. Huawei’nin yeni gözlüğü 267$ olarak satılacak. Koyu cam versiyonu ise 298$ civarında.