Çip krizi Tesla'yı vurdu, araçlarda artık yok

Çip krizi Tesla'yı vurdu, araçlarda artık yok

Çip krizi nedeniyle otomobil dünyası zor bir dönemden geçerken, araçlardan bazı özellikler çıkarılıyor. USB'siz Tesla modelleri gündemde. Çip krizi ile ilgi Tesla’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

A+A-

Otomobil sektöründeki çip krizinin etkileri her geçen gün artmaya devam ediyor. Çip üretiminde ve tedarik zincirinde yaşanan bazı sıkıntılar yüzünden birçok otomobil üreticisi, araçlarının bazı özelliklerini kısarak kullanıcılara teslim ediyorlar. Sektörün öncüsü Tesla’nın da bu firmalar arasına katıldığı ortaya çıktı.

USB portları artık yok

Electrek’in haberine göre Tesla bazı Model 3 ve Model Y araçlarının kullanıcılarına USB portları olmadan teslim ediyor. Tesla model araçlarda genelde USB portları orta konsolda ve arka oturma alanında bulunuyor. Bazı yeni Tesla müşterileri, araçlarını teslim alırken orta konsolda veya arka oturma alanında USB portları olmadığını belirtiyor.

Müşteriler bilgilendiriliyor

Bu müşterilerden bir kısmı aracı almadan önce firmanın kendilerini bilgilendirdiğini, bir kısmı ise markanın onlara bilgi vermediğini ve eve gittiklerinde haberdar olduklarını öne sürüyorlar. Tesla’da bulunan mühendisler ve bazı uzmanlar bu sıkıntının çip krizinden dolayı ortaya çıktığını söylüyor.

Tesla resmi açıklama yapmadı

Bu konu hakkında bazı iddialar da var. Bazı müşteriler, Tesla’nın Aralık ayında eksik USB portları takacağını söylüyorlar. Bu konuyla ilgi Tesla’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu dünyada gerçekleşen ilk olay değil. BMW de çip krizinden dolayı bazı araçlarını dokunmatik ekran özelliği olmadan teslim edeceğini açıklamıştı.

Etiketler : , ,