Çip sıkıntısı Bitcoin madenciliğini de vurdu

Çip sıkıntısı Bitcoin madenciliğini de vurdu

Global çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar, Çin'in hakim olduğu 'bitcoin madencililiği' yapmak için kullanılan makinelerin üretimini dar boğaza soktu.

A+A-

Global çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar, Çin'in hakim olduğu bir sektör olan 'bitcoin madencililiği yapmak için kullanılan makinelerin üretimini dar boğaza sokuyor ve kripto para birimine yönelik talep artışının sonucu
olarak bilgisayar ekipmanlarının fiyatlarını yükseltiyor.

Tırmanış, daha küçük madencilerin değerlenmesini sağlıyor ve sektörde konsolidasyonu hızlandırıyor.

Bitcoin madenciliği, dünyanın en büyük kripto para birimindeki işlemciler ve kullanıcılar tarafından yakından izleniyor, çünkü yaptıkları ve piyasaya sattıkları bitcoin miktarı arzını ve fiyatını etkiliyor.

Yarı iletken tasarımcısı ve madencilik ekipmanlarının ana tedarikçisi Innosilicon'ın başkan yardımcısı Alex Ao, "Madencilik teçhizatlarının üretimini desteklemek için yeterli çip yok" dedi.

Bitcoin madencileri, yeni bitcoinlerin üretedildiği süreçte bitcoin işlemlerini doğrulamak için giderek daha güçlü, özel olarak tasarlanmış bilgisayar ekipmanı veya teçhizatı kullanıyor.

Ao, bitcoin madenciliğinde kullanılan özel olarak tasarlanmış çiplerin ana üreticileri olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ve Samsung Electronics Co'nun da çip talebi daha istikrarlı görülen tüketici elektroniği gibi sektörlere tedariklere öncelik vereceğini söyledi.

Küresel çip sıkıntısı, otomobiller, dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları dahil olmak üzere küresel bir ürün yelpazesinde üretimi kesintiye uğratıyor.

Madenciliğin karlılığı, bitcoin fiyatına, teçhizatı güçlendirmek için kullanılan elektriğin maliyetine, teçhizatın verimliliğine ve bitcoin madenciliği için ne kadar hesaplama gücüne ihtiyaç olduğuna bağlıdır.

Kripto para birimi varlık yöneticisi ve madenci GMR'nin kurucu ortağı Gordon Chen, Bitcoin fiyatları yükseldikçe teçhizat talebinin arttığını söyledi.

 

İlgili Haberler