Çipras, IMF'den memnun değil

Çipras, IMF'den memnun değil

Çipras, IMF'ten memnuniyetsizliğini Tusk'a iletti

A+A-

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a Yunanistan kurtarma programının ilk gözden geçirmesinin tamamlanması için yapılan müzakerelerde IMF'in Yunanistan'a yardımların serbest bırakılması için ekstra tedbirler alınması konusunda ısrarından duyduğu memnuniyetsizliği iletti. 

Yunan hükümetinden yapılan açıklamaya göre Çipras, Tusk'tan AB liderler zirvesi toplamasını isterken, Tusk ise Euro Bölgesi maliye bakanlarının önümüzdeki günlerde bir araya gelerek yaşanan bu kilitlenmeyi aşmaya çalışmalarını önerdi.

Yunanistan'dan yapılan açıklamada, "Başbakan Çipras, Başkan Tusk'tan eğer Eurogroup toplantısı yapılacağı konusunda önümüzdeki saatlerde bir teyit alınamaz ise insiyatifi ele alarak AB liderler zirvesi için çağrı yapmasını, Euro Bölgesi'nde yeni bir belirsizlik sarmalı oluşmasının önüne geçmesini istedi" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamaya göre Çipras ile Tusk yarın yeniden görüşerek durum değerlendirmesi yapacaklar. 

Yunanuistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili de IMF'i ortaya koyduğu talepler ile Yunanistan ile AB arasında bir anlaşmaya varılmasını baltalamaya çalışmakla suçladı.

Gerovasili yaptığı açıklamada, Yunanistan'a yeni yardım dilimlerinin verilmesinin yolunu açacak gözden geçirme çalışmalarının tamamlanmasını sağlayacak bir anlaşmaya varılmasının IMF'ın Atina'dan talep ettiği olağan üstü tedbirler paketi tarafından engellendiğini söyledi.

IMF'in talep ettiği bu olağan üstü tedbirlerin Yunanistan Anayasası'na uygun olmadığını savunan Grevasilli, "Atina, olağan üstü tedbirler yerine bütçe hedefleri riske girdiğinde tetiklenecek otomatik harcama kesinlerini konuşmaya istekli, ancak bundan öteye gidemeyiz" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.