Çipras, IMF'li programı kabul etti

Çipras, IMF'li programı kabul etti

Çipras, IMF'in kurtarma programına katılmasını kabul etti

A+A-

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, IMF'in Yunanistan'ın 3.kurtarma programında rol üstlenmesi yönünde Avrupalı ortaklarından gelen talepleri kabul ettiğini söyledi.

Davos'ta Almanya Maliye Bakanı Schaeuble ile birlikte bir panele katılan Çipras, Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nin kurtarma programını tek başına yönetebileceğine inandığını, ancak AB üyesi ülkelerin talepleri doğrultusunda IMF'in programa dahil olmasını kabul ettiklerini ifade etti.

Çipras yaptığı açıklamada, "Uzun bir tartışma oldu. Farklı görüşler duyduk. Ancak bazı ortaklarımız IMF'in programa dahil
olmasını istedi ve biz de bunu kabul ettik. Biz şu anda varılan bu anlaşmayı uygulamaya geçirmek için yapabileceğimiz herşeyi yapıyoruz"diye konuştu.

Çipras açıklamasında ayrıca kreditör kurumlar arasında görüş farklılıkları olduğunu, bu görüş farklılıklarının gözden geçirmelerin tamamlanmasını geciktirmemesini umduğunu da belirtti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.