Citibank Mikro Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu

Citi Vakfı’nın Türkiye’de 2007 yılından bu yana Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliği, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve ARGE Danışmanlık'ın desteği ile yürüttüğü Citibank Mikro Girişimci Ödülleri’nin sahipleri, 10’uncu kez belirlendi.

A+A-

Citi Vakfı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen Citibank Mikro Girişimci Ödülleri, dünya çapında mikro girişimcileri ödülle destekleyerek, mikro girişimcilik konusunda farkındalık sağlamayı amaçlıyor. Program aynı zamanda mikro girişimcileri, mikro kredi kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini, akademisyenleri ve fikir liderlerini bir araya getirerek mikro girişimcilik konusunda bir destek ağı da oluşturuyor.

Citi Vakfı’nın Türkiye’de 2007 yılından bu yana Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliği, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve ARGE Danışmanlık'ın desteği ile yürüttüğü Citibank Mikro Girişimci Ödülleri, 10’uncu kez sahiplerini buldu. 10. Citibank Mikro Girişimci Ödül töreni; Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Citibank Türkiye Genel Müdürü Emre Karter, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar, Türkiye İsrafi Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile gazeteciler ve Türkiye’nin dört bir yanından girişimci kadınların katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Finalistlere üç aşamalı ön değerlendirme

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri; Yılın Mikro Girişimcisi, Yılın Genç Girişimcisi, Sosyal Etki, Vizyon, İnovasyon, Yerel Rol Model, Finansal Başarı, Kişisel Mücadele, Umut Veren Girişimci ve Sürdürülebilir İş Modeli ve 10. Yıla Özel Teşvik olmak üzere 11 kategoride değerlendirildi. Mikro girişimcilerin yaptığı başvurular, ARGE Danışmanlık, Danışma Kurulu ve ülke ekibince üç aşamalı ön değerlendirmeye tabi tutuldu ve finalistler belirlendi. 10’uncu Citibank Mikro Girişimci Ödülleri için başvurular üzerinde yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda 55 girişimci kadın finale kaldı. İş dünyası ve medyanın önde gelen temsilcilerinden oluşan jürinin yaptığı puanlamayla her bir kategori için birinci, ikinci ve üçüncüler belirlendi. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri kapsamında girişimci kadınların yanı sıra Başarılı Saha Sorumlularına da ödül verildi.

9 kadın girişimci Umut Veren Mansiyon Ödülü aldı

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri’nde 9 girişimci kadın Umut Veren Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu. Kahramanmaraş’tan Elif Kaynak, Trabzon’dan Meryem Yalçınkaya, Diyarbakır’dan Arzu Baylan, Antalya’dan Banu Karacan, Eskişehir’den Serpil Yetişen, Van’dan Zeriye Yobas, Mersin’den Fatma Kalkan, Rize’den Şefaat Topaloğlu ile Kahramanmaraş’tan Emine Şahin, Umut Veren Mansiyon Ödülü’nü paylaştı.

Teşvik Ödülü de verildi

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri’nde 10. Yıl Özel Kategori Teşvik Ödülü de verildi. Teşvik Ödülü’nü Mardin’den Ayfer Çapşek, Hatay’dan Ayşegül Güneç, Malatya’dan Azize Tay, Gaziantep’ten Beyhan Bozoğlu, Samsun’dan Deniz Bildirir, Gaziantep’ten Döne Alagöz, Bursa’dan Fatma Erdoğan aldı. Teşvik Ödülü’nü paylaşan diğer isimler; Muğla’dan Figen Kopar, Diyarbakır’dan Gazal Özçelik, Muş’tan Güle Ataş, Hatay’dan Hatice Dural, Kayseri’den Hülya Medet, Hatay’dan Kezban Asıl, Samsun’dan Meryem Yılmaz, Ankara’dan Nuray Tortumlu, Osmaniye’den Sebahat Aydın, Diyarbakır’dan Şirin Altuntaş, Muğla’dan Ümran Gülgün ve Bursa’dan Zeynep Gül oldu.  Citibank Mikro Girişimci Ödülleri’nde iki sorumlusu gösterdikleri başarı nedeniyle ödüllendirildi. Gaziantep’ten Melike Kaplan ve Eskişehir’den Hicran Aydın Başarılı Saha Sorumlusu Ödülü’nü aldı.