Citigroup 2 bin kişiyi işten çıkartacak

Citigroup 2 bin kişiyi işten çıkartacak

Citigroup, bazı faaliyetleri yeniden yapılandırma kapsamında gelecek aydan itibaren en az 2,000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

A+A-

Citigroup, banka CEO'su Michael Corbat'ın bazı faaliyetleri yeniden yapılandırmaya yönelik çabaları dahilinde, gelecek aydan itibaren en az 2,000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

İsminin yazılmasını istemeyen bir kaynağa göre, işten çıkarmaların önemli bölümü orta ya da geri ofis pozisyonlarında gerçekleştirilecek. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, bu azaltımlar, bankanın bu ay açıkladığı yeniden pozisyonlanmanın bir parçası ve New York merkezli bankanın küresel ağında gerçekleşecek.

Eylül sonu itibariyle 239,000 çalışanı bulunan Citigroup, bigi veren kaynaklardan birine göre, bu plandan etkilenebilecek bazı çalışanlarla görüştü. Kaynak, hangi faaliyetlerin hedeflendiği konusunda ise bilgi vermedi.

Kaynaklardan biri, işlemler ve yatırım bankacılığı faaliyetlerini içine alan kurumsal bankacılık işlerindeki çalışanların bu işten çıkarmalar içinde yer alacağını belirtti. Aynı kaynak, işten çıkarmaların Wall Street firmalarının rekabet gücünü korumak ve değişen piyasalara uyum göstermek için uyguladığı yıllık performansa bağlı işten çıkarmalara daha paralel olacağını sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.