Citigroup Akbank'taki payını sattı

Citigroup Akbank'taki payını sattı

Citigroup kendi faaliyetlerine odaklanma ve azınlık pay sahibi olduğu şirketlerden ayrılma kararı çerçevesinde, Akbank'ta kalan yüzde 9.9 hissesini sattı

A+A-

Citigroup kendi faaliyetlerine odaklanma ve azınlık pay sahibi olduğu şirketlerden ayrılma kararı çerçevesinde, Akbank'ta kalan yüzde 9.9 oranındaki hissesini sattı.

Citigroup, Akbank'taki yüzde 9.9 payına denk gelen 396 milyon hisseyi, hisse başına 7.45 liradan elden çıkardı.

Citigroup'tan yapılan açıklamada Akbank'taki payların satışından yaklaşık 1.15 milyar dolar gelir elde edilmesi beklendiği ifade edildi.

2012 yılında yüzde 10.1'ini satmıştı

Citigroup, Mayıs 2012'de Akbank'ta yüzde 10.1 oranında hisse satışı yaparak o dönemde yüzde 20 olan payını yüzde 9.9'a düşürmüş ve kalan payını üç yıl süreyle satmayacağını taahhüt etmişti.

Akbank'tan akşam saatlerinde KAP'a yapılan açıklamada, Citigroup'un devam eden sermaye planlama çalışmalarının bir parçası olarak kendi ana faaliyetlerine odaklanma ve azınlık payı sahibi olduğu şirketlerden ayrılma kararı aldığı belirtilerek, "Bu bağlamda sermaye piyasalarındaki global iyileşme, Citigroup'un ana faaliyetlerine odaklanma ve sermaye gelirlerini azami miktara çıkarma kararıyla paralel olarak, Citigroup Inc. ve Sabancı Holding, Citigroup'un hisselerini üçüncü kişilere satabilmesi için, satış yasağının süresinden önce sona erdirilmesine karar vermişlerdir" denildi.

Açıklamada, taraflar arasında 19 Şubat tarihinde yapılan anlaşma ile Sabancı Holding'in; Citigroup'un hisse devirlerine ilişkin olarak sahip olduğu öncelikli teklif verme hakkı ile önalım hakkından ve yüzde 9.9'luk payın üç yıl süreyle satılmaması şartından 31 Mart'a kadar geçerli olacak şekilde feragat ettiği belirtildi.

Anlaşma çerçevesinde, taraflar hisse satış işleminin tamamlanmasından sonraki 180 gün süresince Sabancı Holding'in halihazırda sahibi olduğu Akbank hisselerini üçüncü kişilere devretmeyeceği konusunda da anlaştı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.