Citigroup eski yerel başkanına yönelik kartel suçlaması düştü

Citigroup eski yerel başkanına yönelik kartel suçlaması düştü

Avustralya'da savcılar eski Citigroup eski yerel başkanına yönelik kartel suçlamalarını düşürdü.

A+A-

Avustralyalı savcılar, Citigroup'un eski yerel başkanı aleyhindeki suçlamaları düşürdüler ve 2015 yılındaki hisse satışıyla ilgili gizli anlaşma suçlamaları nedeniyle banka ve diğer firmalar ile yöneticilere karşı davaların çapını daralttılar.

Bloomberg HT'nin haberine göre savcılar, bir Federal Mahkeme duruşmasında, Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu'na ait hisse senedi ihracı sırasında Citi ile diğer bankalar arasında kartel olarak anlaşmak için yapıldığı iddia edilen üç "düzenlemeden" ikisinden kaynaklanan suçlamaları düşürdüklerini açıkladılar.

Yargıç Michael Wigney, Commonwealth Kamu Savcılığı Direktörü'nün 2015 yılında Avustralya'da Citigroup'a başkanlık eden Stephen Roberts aleyhindeki kartel suçlamalarını düşürdüğünü ve kalan sekiz sanık aleyhindeki davanın ise daraltıldığını belirtirken bir önceki iddianamede yer alan 42 suçlamanın 26'ya indirildiğini, davanın Nisan ayında başlamasının ve dört ila altı aydan az sürmeyeceğinin beklendiğini kaydetti.

Yine Deutsche Bank, ANZ ve diğer beş yöneticiye karşı açılan yüksek profilli dava, sermaye artırımlarının nasıl yapıldığını etkileyebileceği düşünüldüğünden finans piyasaları tarafından yakından izlenmişti.