Citigroup: Macron'un zaferi gelişen piyasa paralarını güçlendirebilir

Citigroup: Macron'un zaferi gelişen piyasa paralarını güçlendirebilir

Citigroup'a göre Pazar günü gerçekleştirilecek olan Fransa seçimlerinden Macron'un zaferle çıkması durumunda gelişen piyasa paraları güçlenebilir.

A+A-

Citigroup'un baz senaryosuna göre Emmanuel Macron'un Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasıyla birlikte G-3 ülke tahvillerinde satış dalgası gerçekleşebilir ve gelişen piyasa paraları güçlenebilir.

Citigroup stratejistlerinin Dirk Willer öncülüğünde kaleme aldığı raporda gelişen piyasa paralarındaki yükselişin Nisan sonuna kadar sürmesinin beklendiği belirtildi. Raporda Mayıs ayında mevsimselliğin varlık grubu için uygun olmama eğiliminde olduğu söylendi.

Kuruma göre seçimlerden “piyasa dostu” bir sonuç çıkmaması durumunda uzun pozisyonlarda fikir birliği sağlanan, aralarında Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Polonya da dahil olmak üzere Merkezi ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) paraları da etkilenecek. (Bloomberg)

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.