Citigroup, TCMB'den faiz indirimi beklentisini açıkladı

Citigroup, TCMB'den faiz indirimi beklentisini açıkladı

Citigroup, TCMB'den ilk toplantıda 50 veya 100 baz puan indirim bekliyor

A+A-

Citigroup, Mart ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 50 ya 100 baz puan faiz artırmasını beklediklerini söyledi

Citigroup, paylaştığı bir yatırımcı notunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 18 Mart’taki Para Politikası Kurulu toplantısında 50-100 baz puan artırmasını beklediğini söyledi.

JP Morgan da paylaştığı bir raporda yıl sonu enflasyon tahminlerini revize ettiklerini ve Mart ayında gerçekleşecek toplantıda 100 baz puan faiz artırımı beklediklerini belirtmişti.

Art arda dördüncü ayda da enflasyonun beklentilerden fazla geldiğini belirten kurum, 2021 sonu için enflasyon beklentilerini yüzde 10,5’ten yüzde 11,2’ye revize ettiklerini söylemişti.

Morgan Stanley de TCMB’nin 100 baz puan faiz artırımına gitmesini beklediklerini ve bunun Türk Lirası’nın istikrar kazanmasında yardımcı olacağını ifade etmişti.

Societe Generale, Deutsche Bank ve Credit Agricole gibi bankalar da Mart ayındaki toplantıda 100 baz puan faiz artırımı beklediklerini dile getirmişti.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de artan tahvil faizlerine karşı TCMB’nin gelecek toplantıda 100 baz puan faiz artırmasını beklediğini belirterek, “Eğer piyasalar önümüzdeki toplantıda bir artırım öngörüyorsa, TCMB’nin politika faizini artırmaması Türk Lirası’nın yükselen tahvil faizlerine karşı daha kırılgan hale gelmesine neden olabilir” dedi.