Citigroup'un beklentisi alım-satım gelirlerinde %30'luk düşüş

Citigroup'un beklentisi alım-satım gelirlerinde %30'luk düşüş

Citigroup ikinci çeyrekte alım-satım işlemlerinden elde ettiği gelirin geçen seneye göre yüzde 30 civarında düşebileceğini söyledi.

A+A-

Citigroup CFO’su Mark Mason, bankanın alım-satım işlemlerinden sağlanan gelirin geçen yıla göre yüzde 30 düşebileceğini söyledikten sonra şirketin hisseleri düştü.

İkinci çeyrekte şirketin alım-satım işlemlerinden sağladığı gelirin yüzde 30 civarında bir düşüş kaydedebileceğini belirten Mason, geçen yıla göre çok farklı bir dönem olduğunu vurgulayarak bankanın güçlü hissse alım-satım faaliyetinin sabit getirili menkul kıymet birimindeki zayıf performans ile dengeleneceğini söyledi.

Bloomberg HT'nin haberine göre Mason’ın açıklamaları Bloomberg anketine katılan analistlerin beklentisinden daha büyük bir düşüşe işaret ederken Citigroup’un hisseleri salı gününü yüzde 1,8 düşüşle kapatmıştı.

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon da salgının yarattığı oynaklıkla beraber 2020 yılında bankaların iyi kârlar elde ettiğini fakat ikinci çeyrekte kendi bankasının alım-satım işlemlerinden elde ettiği gelirlerin 6 milyar dolardan az olmasını beklediğini söylemişti. Bu da yıllık bazda yüzde 38’lik bir düşüşe işaret ediyor.

Etiketler : , ,