CNBC-e Tüketici Güven Ön Endeksi geriledi

CNBC-e Tüketici Güven Ön Endeksi geriledi

CNBC-e Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 3,89 oranında düşerek 67,76 değerini almıştır.

A+A-

 

Endeksi oluşturan soruların detaylarına baktığımızda, tüketicinin hem mevcut durum algısında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde bir önceki aya göre gerileme gözleniyor. Seçim sonrası koalisyon mu erken seçim mi tartışmalarının devam ediyor olması, Güney’de Suriye ile ilgili artan riskler, Avrupa’da Yunanistan ile ilgili sıkıntılar beklentileri olumsuz etkilemiş görünüyor. CNBC-e Tüketici Beklenti Endeksi’nin yüzde 4,64 gerilemeyle 69,94 değerine geldiği izleniyor. Buna karşın, tüketiciye dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygun bir zaman olup olmadığını soran CNBC-e Tüketim Eğilimi Endeksi yüzde 2,99 artış göstererek 47,85 değerine ulaşmıştır.

 

Sonuç olarak, Şubat ayından bu yana 63-71 bandında hareket eden tüketici güveni iç talep ve büyüme konusunda geçtiğimiz aylardan farklı bir sinyal vermemektedir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.