CNN, CNN Turk hakkında soruşturma başlattı

CNN, CNN Turk hakkında soruşturma başlattı

CNN Türk, Hürriyet ve Posta gazetelerinde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin  olmayan ifadelerinin haberleştirilmesi üzerine soruşturma başlatılması talebi işleme sokuldu. 

A+A-

Doğan Grubu'ndan Demirören Grubu'na satılan CNN Türk, Hürriyet ve Posta gazetelerinde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin  olmayan ifadelerinin haberleştirilmesi üzerine soruşturma başlatılması talebi işleme sokuldu. 

T24'ten Candan Yıldız'ın haberine göre, CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, CNN üst düzey yöneticilerinin soruşturma başlatıldığı bilgisini verdiklerini söyledi. 

T24'ün sorularını yanıtlayan Özcan, CNN yöneticilerinin soruşturma talebiyle ilgili kendilerine resmi bir yanıt da gönderileceğini açıkladı.

Ne olmuştu?

 CNN Türk, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir" açıklamasını, "HDP Eş Genel Başkanı Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek" ifadeleriyle duyurmuştu.

Yurter Özcan'dan İkinci şikayet 

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, CNN yönetimiyle Sabah Gazetesi'nin 'İşte CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti'nin PKK ile bağlantılı adayları' haberinin CNN Türk tarafından kullanıldığı bilgisini de paylaştığı söyledi. Özcan CNN'e gönderdiği bilgide şu ifadelere yer verdi:  

"Türkiye’de herhangi bir seçimde aday olabilmek için Adalet Bakanlığı’nden temiz sicil kaydı alınarak, başvuruda bulunmak gerekir.  Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun da ilgili kişilerin adaylığını onaylaması gerekir. Türkiye’deki kanunlara göre, terör suçundan mahkum olanlar hiçbir şekilde seçimlerde aday olamazlar.

Yukarıda saydıklarımı göz önüne alırsak, CNN Türk’ün art niyetli Sabah haberini niçin kullanabilmiş olduğu ile ilgili ihtimaller şöyle:

A) CNN Türk, Türkiye’deki kanunları bilmiyor.

B) CNN Türk, Adalet Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Türk yargısını işini doğru yapamamakla ve ‘teröristlere’ seçimlerde adaylık yolu açmakla suçluyor.

C) CNN Türk, bilinçli ve kasıtlı birşekilde, yalan ve ahlaksız bir haber yaparak AKP rejiminin Türkiye’deki muhalefet partilerinin terörist örgütlerle işbirliği yaptığı söylemine destekte bulunuyor.

Umarım soruşturmanız yukarıda yönelttiğim sorunun da cevabını bulmamıza yardımcı olur."

(T24)

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.