CNN Türk’e Erdoğan'a hakaret soruşturması

CNN Türk’e Erdoğan'a hakaret soruşturması

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kanalın Genel Yayın Yönetmeni ve program sorumlusu hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlattı

A+A-

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davası haberini verirken 'Diktatör Yargıda' alt başlığı kullanan CNN Türk televizyonu hakkında soruşturma başlattı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı'nda, "Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla bu ülkenin akademisyenleri gözaltına alınıyor" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları bu sözler üzerine suç duyurunda bulunarak, Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin TL manevi tazminat talebinde bulunmuştu.
CNN Türk televizyonu da, "Güne Merhaba" programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu ve tazminat davası haberi verildiği sırada alt başlıkta 'Diktatör Yargıda' ifadesi kullanıldı.
Televizyonda kullanılan bu alt başlığı Cumhurbaşkanına hakaret olarak değerlendiren Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kanalın Genel Yayın Yönetmeni ve program sorumlusu hakkında cumhurbaşkanına diktatör nitelendirmesi yapıldığı iddiasıyla cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlattı.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.