Coca Cola ikinci çeyrekte beklentileri aştı

Coca Cola ikinci çeyrekte beklentileri aştı

Coca Cola İçecek'in paylaştığı 2020 yılının ikinci çeyrek bilançolarına göre, firma 411 milyar liralık net kar ile beklentilerin üzerine çıktı.

A+A-

Coca Cola İçecek'in ikinci çeyrek için açıkladığı 411 milyon liralık net kar 359 milyon lira düzeyindeki beklentilerin üzerinde geldi. Firmanın net karı yıllık bazda yatay kalırken, çeyreklik bazda yüzde 224 yükseldi. Çeyreklik bazda kardaki yükselişte kar marjlarındaki 7-9 puanlık artışın etkisi oldu. Altı aylık bazda ise şirket yüzde 32 artışla 538 milyon lira ile ilk yarıyı tamamladı.

Firmanın faiz amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) aynı dönemde yıllık yüzde 7 düşüşle 809 milyon lira olurken, önceki çeyreğe göre yüzde 109 arttı. FAVÖK Marjı yüzde 22.42 ile yatay kalırken, önceki çeyreğe göre 8 puan arttı. 6 aylık bazda şirket yüzde 19.2 FAVÖK Marjı ile geçen yıla göre yatay seyrini korudu. FAVÖK Marjı yüzde 19.2 ile 2010 yılından bu yana en yüksek seviyesinde oluştu.

Coca Cola'nın Türkiye operasyonlarında düşüş gözlenirken, yurtdışı operasyonlarda güçlü performans oluştu. Yurtdışı kar marjlarında yükselişler şirketin bilanço sonuçlarını dengeledi.

Satış gelirleri yılın ikinci çeyreğinde COVID-19 etkisiyle yıllık yüzde 6 geriledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.