Çocuk Köyü Kidstown konut mağdurları yarattı

Çocuk Köyü Kidstown konut mağdurları yarattı

Gayrimenkulde yeni bir dolandırıcılık. İstanbul Riva’daki Çocuk Köyü Kidstown konut mağdurları yarattı. Çok sayıdaki mağdur ev alıyorum sanıp, borç almış

A+A-

İstanbul Riva’daki Kidstown markalı Çocuk Köyü projesinden ev alanlar, borçlarını ödedikleri halde bir türlü devralamadıkları tapularının, proje şirketi tarafından, borçlarını ödemek amacıyla kredi çekmek için bankalara ipotek ettirildiğini öğrendi. 

İstanbul Riva’daki Kidstown adlı Çocuk Köyü Projesi’nin de aralarında bulunduğu çeşitli gayrimenkul projelerini geliştiren Eyfel Yapı ile ilgili 10 milyonlarca liralık dolandırıcılık ve tefecilik vurgunu iddiaları ortaya atıldı. İddialara göre, Eyfel Yapı adlı şirket Kidstown projesinde parasını tahsil ettiği, ancak sahiplerine tapusunu devretmediği 55 evi ipotek ettirerek bankalardan 21 milyon TL kredi çekti. 

TOPLAM 200 KİŞİ MAĞDUR

Olayı öğrenen ev sahipleri ise tüketici mahkemelerine koşarken, mağdur sayısının bu 55 daire sahibiyle sınırlı olmadığı ortaya çıktı. 70’i Riva’daki Kidstown Çocuk Köyü’nde olmak üzere ikisi Riva’da ikisi de Şile’de yer alan dört projeden ev alan 200 civarında kişinin de aynı şirket tarafından mağdur edildiği ileri sürülüyor. 

MAĞDUR AMA HABERİ YOK

Yine iddialara göre Eyfel Yapı, Çocuk Köyü’nün ikinci etabı ve hemen yanındaki Riva Hills projesi ile Şile’deki iki ayrı projede de çoğu ev ve villayı satmasına rağmen, halen herhangi bir inşaat faaliyetine başlamadı. Bu projelerden ev alan insanların ise projelerin yürümediğinden, şirketin iflasından ve önceki projelerindeki hak sahiplerinin mağdur edildiğinden haberdar olmadıkları belirtiliyor. 

KENDİ ALANINDA BİR İLKTİ

Beykoz Cumhuriyet Savcılığı’na ve İstanbul Anadolu Tüketici Mahkemelerine yansıyan şikayetlere göre, Hakan Suner’in sahibi olduğu Eyfel İnşaat, 2012 yılında Beykoz’a bağlı Riva Köyü yakınında Kidstown Çocuk Köyü adlı projeyi geliştirdi. Çocukları merkeze almasıyla, kendi alanındaki ilk ve tek proje olarak dikkat çeken konutlar daha inşaat aşamasındayken hızla satıldı ve projede 2014 yazında yaşam 

YOĞUN İLGİ İŞLERİ BÜYÜTTÜ

Çocuk Köyü’ne gösterilen yoğun ilgi üzerine firma, ikinci ve üçüncü aşamaları da yapmak üzere, hemen yanındaki arsaları da aldı. Ayrıca yine sitenin yanında Riva Hills projesine de start veren Eyfel Yapı bununla da yetinmeyip, Şile’deki Hometown ve Farmhouse adlı iki projeye daha girdi. 

ARSA BEDELLERİ AĞIR GELDİ

Çocuk Kasabası’nın inşaatının tamamlanmamış olması, satışlardaki yavaşlama ve durma, yeni projelere için alınan arsa bedellerinin ödenmesini zora soktu. Bunun üzerine Eyfel Yapı sahibi Hakan Suner, Fahri Keklik’e ait FKeklik Otomotiv adlı şirketten yüksek faizle borç almaya başladı. Bunları ödeyemeyince daha önce başkasına satılan ancak tapuları devredilmeyen 15 ev, FKeklik Otomotiv’in üzerine geçirildi. 

EVLERİ İPOTEK ETTİRİP KREDİ ALDI

Olayın ortaya çıkmasının ardından yaptığı şeyin dolandırıcılık gibi göründüğünü kabul eden Hakan Suner, daire sahiplerinin 200’er bin TL daha vermesi halinde evleri tefeciden geri alabileceğini söyledi. Bir grup ev sahibinin suç duyurusu ve mahkeme başvurmasıyla ortaya çıkan olayın ardından müteahhit Halil Suner’in yine tapusunu sahiplerine devretmeyi geciktirdiği 55 daireyi teminat gösterip bankalardan 20 milyon TL’nin üzerinde kredi kullandı. Böylece 136 daireli sitedeki mağdur sayısı 70’i aştı. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.